top of page
Zoeken
  • info985080

Een bril is toch niet vervuilend!?

Bijgewerkt op: 8 sep. 2021

Sinds kort staan onze jongeren op de barricades om te strijden voor een duurzamere wereld. De plastic tasjes gaan niet meer zo vlot over de toonbank en we gooien wat meer biologische producten en wat minder vleesproducten in ons winkelmandje. Bij iedereen groeit het besef dat we wat beter moeten zorgen voor onze planeet en dat kan vaak al met heel kleine aanpassingen.


Je staat er soms niet bij stil maar brilmonturen worden voornamelijk gemaakt uit acetaat, een soort kunststof, en metaal. De productie van die monturen brengt helaas ook veel afval teweeg dus ja, ook een bril kan vervuilend zijn voor ons milieu.

Gelukkig zijn er ondertussen heel wat merken die een duurzame brillencollectie op de markt hebben gebracht. Deze merken stellen hoge milieunormen zonder in te boeten aan kwaliteit.Mocht je nog niet overtuigd zijn van de voordelen? Hieronder een aantal opmerkelijke aspecten die je in één oogopslag door een andere bril laten kijken.


  1. Lange levensduur Om zorg te dragen voor onze planeet moeten we wegwerp plastic zoveel mogelijk bannen. Naast het feit dat de monturen milieuvriendelijk zijn, zijn ze ook heel degelijk en kwalitatief. Jouw duurzame bril kan dus voortaan tegen een stootje. Uiteraard is het ook van belang dat je goed zorg draagt voor die nieuwe bril zodat die een heel eind kan meegaan.

  2. Een uitgebreide waaier aan patronen en kleuren Duurzame monturen zijn voortaan geen uitzondering meer waardoor je heel wat keuze hebt uit een brede selectie aan hippe modellen. Heel wat van deze duurzame merken hebben trouwens zelfs een heel verrassend en origineel aanbod.

  3. Circulair productieproces Is jouw duurzame bril na een tijdje toch aan vervanging toe? Gooi die zeker niet bij het vuil maar breng hem binnen bij de opticien. Zo wordt een oude bril zelf weer grondstof en krijgt hij een tweede leven. Het is dan ook belangrijk dat we naar de volledige levenscyclus van een product kijken en ten volle inzetten op recyclage.

  4. Kwaliteitsglazen Bij een duurzame bril denken we niet alleen aan de montuur maar ook aan de brillenglazen en de verpakking. Al deze zaken gaat uiteraard hand in hand, want een montuur, brillenglazen en een etui horen bij elkaar. Heel wat glasfabrikanten zetten vandaag al heel hard in op milieuvriendelijkere producten door het minimaliseren van water- en energieverbruik.

  5. De beste arbeidsomstandigheden Hoogwaardige, ecologische producten produceren hoort uiteraard ook in de beste arbeidsomstandigheden te gebeuren. Naast aandacht voor milieu en dier heb je met een duurzame bril ook de garantie dat die met zorg en respect werd gemaakt. Heel wat duurzame merken werken trouwens ook zeer lokaal.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel overtuigd geraakt van de voordelen van een duurzame bril? Mocht je toch nog twijfels hebben of vragen hebben dan mag je steeds contact met ons opnemen want voor elke stijl bestaat een duurzame optie!

28 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page